Gymnasieligan VT23 Partners

Mark kommun

Marks kommun ligger i södra delen av Västergötland och är en del av Västra Götalands län.

Kommunens totala yta är 1018 kvadratkilometer varav landarealen är 933,7 kvadratkilometer. Här finns ett flertal små och medelstora orter, varav den största är Kinna.

Kommunen bildades 1 januari 1971 genom sammanläggningen av köpingarna Kinna och Skene samt landskommunerna Örby, Fritsla, Svansjö, Sätila, Horred och Västra Mark. Som kommunnamn togs det gamla häradsnamnet Mark – en av de sju häraderna i Sjuhäradsbygden.

https://www.mark.se/

Dreamhack

Dreamhack är världens största LAN-party som går av stapeln i Elmiamässan i Jönköping varje år. Hit kommer varje år tusentals människor med sina datorer och kopplar ihop sig, oftast för att spela datorspel mot och med varandra.

LANet grundades 1994, då som en kompisträff i en källarlokal i Malung. Eventet har växt sig större och större, och 2010 slogs världsrekordet i antal uppkopplade datorer i ett nätverk. Idag kommer människor från hela världen till Dreamhack i Jönköping och många e-sports turneringar arrangeras här.

Dreamhack och antal besökare till eventet har växt sig större och större för varje år. 2019 hade eventet över 50 000 besökare.

https://dreamhack.com/

SwedishHost

Swedishhost är ett varumärke för server-hosting, huvudsakligen spelservrar och VoIP-servrar. Varumärket ägs och drivs av Wireline AB. Deras huvudmål är att hyra ut servrar med Skandinavien som geografisk fokus och kunna erbjuda spelservrar till väldigt låga priser med en hög kvalité på både tjänst och support. De kan även erbjuda konkurrenskraftiga priser där du som kund inte behöver spendera pengar på dyra hosting tjänster som inte kan hålla deras löften.

https://www.swedishhost.se/

Esport United

Tillsammans är vi mer än bara ett förbund och sänker trösklarna till organisering inom esport. Det ska vara lätt att engagera sig. Vi skapar förutsättningar för en inkluderande, jämställd och lättillgänglig esport. En esport på lika villkor oavsett vad.

https://esportunited.com/

Turneringspartner

Publiclir är Sveriges största spelförening med nära 50 000 registrerade medlemmar. Publiclir drivs ideellt och är en del av ungdomsförbundet Esport United. Föreningen grundades redan 2012 och har sedan dess  stöttat svensk e-sport och hjälpt spelare och lag att ta sig till olika evenemang. Publiclir åker på evenemang runt om i Sverige och arrangerar olika former av tävlingar. Att bli medlem kostar inget och ger en rad olika förmåner som tex access till spelservrar.

https://www.publiclir.se/