Information

Gymnasieligan VT22

Då var det äntligen dags för vårtermninens upplaga av Gymnasieligan! I fjol spelades både VT och HT helt online på grund av osäkerheter kring Covid-19. Men i år har vi tillsammans med våra partners bestämt att återgå till våra fysiska evenemang.

Vårterminens finalturnering kommer alltså spelas på plats i Uppsala i samband med Birdiefestivalen mellan 26-29 maj. I år kommer prispotten för VT landa på ett värde över 40 000 SEK! Spelen som kommer att spelas är precis som innan, Counter-Strike: Global Offensive (5v5), League of Legends (5v5) samt Rocket League (3v3).

Vilka får delta?

Samtliga spelare måste ha en spelarlicens från e-sportsförbundet SESF (har du ingen kan man skaffa en enkelt och gratis på https://licens.sesf.se/). Gymnasieligan är gjord för er som går i 8:an, 9:an samt Gymnasiet och är självklart helt gratis att delta i.

CS:GO: Tre av fem måste gå i samma skola för att delta i Gymnasieligan.
League of Legends: Tre av fem måste gå i samma skola för att delta i Gymnasieligan.
Rocket League: Två av tre måste gå i samma skola för att delta i Gymnasieligan.

Anmäl er till Gymnasieligan:

Ni kan redan nu anmäla ert skollag till Gymnasieligan VT22. Ni får anmäla er till flera kval, lyckas ni kvala vidare så kommer ni inte kunna spela i de andra kvalen. Mer information kommer ges ut till de framkvalade lagen.

Läs mer om vilka tider som gäller och hur ni anmäler er här.