SHARK GAMING NY HUVUDPARTNER

Shark Gaming Systems grundades 2009 av Mikael Taipalus och har sedan dess varit leverantör av de bästa spelmaskinerna. Filosofin har alltid varit att leverera den absolut bästa tekniken som finns att erbjuda, kombinerat med gedigen support. Shark Gaming drivs av passionen för hårdvara och spel, vilket lyser igenom alla processer i verksamheten. Vi har fingret på pulsen. Även om det ibland innebär att mer än hälften av företagets anställda förlorar fokus så snart ny hårdvara anländer på lagret. Men det är också sådant som gör att vi älskar att gå till arbetet varje dag.
Vi tar fram några av de absolut häftigaste spelmaskinerna på marknaden och arbetar kontinuerligt på att flytta fram gränserna för prestanda och glädje för våra kunder. Vi drivs av ambitionen att ge våra kunder de bästa spelupplevelserna som går att få, och en hel del tyder på att vi faktiskt också lyckats med det. Shark Gaming har gått från att vara ett litet ”lägenhetsprojekt” till ett företag med över 20 anställda och ett huvudkontor på över 850 kvadratmeter.

GYMNASIELIGAN HELT ONLINE?

Planen var från början att expandera Gymnasieligan vidare och köra fysiska finaler på IFU Arena i Uppsala i samband med Birdie 30 där 16 lag i CS:GO och 4 lag i League of Legends skulle göra upp om att bli Sveriges bästa skollag i e-sport. Tyvärr så var vi tvungna att ställa in det fysiska eventet på grund av Covid-19, men vi kände fortfarande att det var viktigt att genomföra Gymnasieligan VT20 så har nu ställt om till att köra allt online.

TRE FRÅGOR SESF

Vi fick tag på Magnus Jonsson på SESF och ställde tre snabba frågor.

 

Vad betyder det att Högskolan i Halmstad satsar på e-sport?
Vi välkomnar att akademin tar ett grepp kring e-sporten, precis som skett sedan länge kring den traditionella idrotten. Detta är tydliga signaler att e-sport inte bara är lek och spel, utan något som ska tas på allvar. E-sporten har vuxit fram som en av de viktigaste sporterna bland unga och utvecklingen sker i rasande takt. Här är det bra att samhället kommer i kapp. SESF och högskolan har ett samarbetsavtal och vi ser fram emot att kunna spetsa kommande års landslag i e-sport med hjälp från akademin.

Vad innebär det att Gymnasieligan är ansluten till SESF?
Gymnasieligan är en turnering bland flera som använder sig av SESF spelarlicens. Detta är ett sätt för oss att höja kvaliteten och seriositeten inom e-sporten, att kunna kravställa att utövarna ska vara sportsliga, inte fuska eller bryta mot våra värdegrunder. Precis samma som inom den traditionella idrotten. Detta är viktiga frågor för alla, för vårt moderförbund det internationella e-sportförbundet, för vår huvudsponsor Svenska Spel, för arrangörer som vill hålla en hög ribba och för spelarna som får tävla på samma villkor.
 
När tror du Sverige får VM i e-sport?
Snart hoppas vi! VM har cirkulerat till en rad olika länder som Rumänien, Taiwan, Indonesien och Sydkorea. Det är hög tid att VM kommer till Sverige. Vi jobbar på det… Det internationella e-sportförbundet växer kraftigt och har idag fler än 50 medlemsländer så vi är inte ensamma om att vilja ha VM.

TRE FRÅGOR HÖGSKOLAN

Inför Gymnasieligan HT19 ställde vi några korta frågor till Hans Löfgren på Högskolan i Halmstad.

 

Vad betyder e-sporten för Högskolan? 
Högskolan i Halmstad är ett tillämpat och tvärvetenskapligt lärosäte som engagerar sig i aktuella fenomen, behov och frågeställningar. Här utgör E-sporten ett synnerligen spännande kulturellt, sportsligt och innovativt fält med stora potentialer för framtidens digitala samhälle och arbetsmarknad.

Varför har Högskolan bjudit in Gymnasieligan till E-sporteventet?
Vägen till att förstå och upptäcka ungdomskulturers intressen och möjligheter går genom aktiv samverkan. Det är därför naturligt för Högskolan att dela ett E-sportevent med Gymnasieligan och därmed på riktigt få bjuda in till samtal med framtidens studenter. 

Vad kan Högskolan bidra med till e-sporten?
Vi är under hösten 2019 fortfarande i ett utforskande läge men mycket tyder på att Högskolan kommer intressera sig för själva utövningen och dess kopplingar till hälsa, idrott och innovation. Vi kan tänkas studera E-sportens möjligheter och risker i samverkan med dess utövare och organisationer. Tillsammans skulle vi kunna hitta metoder för att förädla potentialer och avstyra oönskade effekter genom kunskap och insikter.

ZOWIE

 

För att ge lagen bästa möjliga förutsättningar på finalerna har vi valt att vända oss till ZOWIE för att försäkra oss om skärmarna och gaming gear i toppklass. 

Läs mer: https://zowie.benq.eu/en-se/index.html 

ESPORT UNITED

Visste du att Sveriges största e-sportförbund heter Esport United? Esport United (ESU) har idag ca 25000 medlemmar och är ett godkänt förbund enligt MUCF.

Förbundet grundades mitten av 2000-talet med syfte att samla och hjälpa talanger inom e-sport världen och med en stark prägel av kvinnlig e-sport. ESU tog fram ett koncept på en liga kallad Sisters United som såg ett par års framgång med lag som deltog från hela världen som spelade matcher varje vecka. Sedan dessa har ESU genomgått förändringar och har i dag ett starkt fokus på skapa verksamhet för klaner, föreningar och även organisera nya verksamheter och projekt inom denna scen. Föreningen Publiclir, som är en av aktörerna bakom Gymnasieligan, tillhör ESU.

Läs mer om ESU här: www.esportunited.com 

GYMNASIELIGAN VT20

Då förra årets upplagor av Gymnasieligan blev två succéer med över 130 skollag anmälda till HT19 upplagan så är vi nu tillbaka, trots Covid-19 väljer vi att köra på för att kora terminens bästa skollag!

Vi har tillsammans med Shark Gaming, ZOWIE, SESF, Birdie, Swedishhost & Publiclir gjort det möjligt att inte bara genomföra eventet, utan även ökat prispotten till 30 000 SEK!

GYMNASIELIGAN HT19

Första säsongen av Gymnasieligan blev en succé med 80 anmälda skollag från hela Sverige som kämpade om 8 platser till finalerna på det anrika LAN-festivalen Birdie i Uppsala. 8 lag kom också till Uppsala men bara ett lag kunde vinna! LBS stod som segare när alla matcher utkämpats.

Kolla in Fragbites intervju: https://fragbite.se/cs/video/3885/zyppe-att-vara-coach-for-sveriges-basta-gymnasielag-ar-aldrig-fel 

 

Nu laddar vi om för höstsäsongen av Gymnasieligan!

Tillsammans med vännerna på Högskolan i Halmstad, SESF, Fristads, ZOWIE, X-gamer, Publiclir och med stöttning av Halmstad Convention Bureau så kommer vi leverera finalerna på Högskolan i Halmstads e-sportdag den 4 oktober. Alla som är 16 år eller äldre kan besöka evenemanget. Kolla in högskolan sajt för mer information, www.hh.se 

 

//Daniel ”broiler” Skoglund